Voorkom overlast van wespen!

In het voorjaar bouwen de wespenkoninginnen hun wespennest van gekauwd hout.

In de loop van de zomer wordt de overlast steeds groter. De wespen gaan dan buiten het wespennest op zoek naar zoetigheid en kunnen dan erg hinderlijk zijn voor mensen en huisdieren. Wespen verdedigen hun wespennest en worden agressief als het te dicht wordt genaderd of als de wespen zich bedreigd voelen.

Een wespensteek is bovendien pijnlijk en soms zelfs gevaarlijk. In tegenstelling tot een bij kan een wesp tot 10 keer steken.

Zolang het wespennest aanwezig is, zullen er steeds nieuwe wespen komen.

Een belangrijk advies is om, wanneer u een wespennest ontdekt, nooit de uitgang van het wespennest af te sluiten. De wespen zullen net zo lang zoeken en knagen tot ze een andere uitgang hebben gevonden en dat kan ook binnenshuis zijn!

Laat de wespenbestrijding over aan een Brouwer Ongediertebestrijding uit Heerenveen.

Wij helpen U snel, vakkundig en met garantie.

Prijs Heerenveen: €.45,-

Bel:  0513-682222

 

Voorkom schade door steenmarter.

Steenmarters zorgen voor steeds meer overlast bij mensen en bedrijven. Het kan een tijdje duren voordat u hun aanwezigheid opmerkt. Bij mensen thuis zorgt hij voor lawaai en stankoverlast.

Als u een steenmarter in huis heeft dan werken geurtjes en geluiden slechts tijdelijk. Na verloop van tijd kan de steenmarter weer terugkeren. En ook als de steenmarter doodgaat, is de kans groot dat een andere steenmarter het territorium overneemt.

De steenmarter is nog steeds een beschermd dier en mag niet worden gedood of gevangen, zelfs niet als zij schade toebrengen. Hij kan alleen door middel van wering worden verjaagd. Meestal kunnen steenmarters heel goed worden geweerd uit uw huis. Ga daarmee echter niet op eigen houtje aan de slag, maar laat u adviseren. Brouwer Ongediertebestrijding Heerenveen voert een inspectie uit, geeft u een advies op maat en brengt steenmarterwering aan.