Steenmarters zorgen voor steeds meer overlast en schade bij mensen en bedrijven. Het kan een tijdje duren voordat u hun aanwezigheid opmerkt.

De steenmarter veroorzaakt door zijn gestommel voor een opvallend geluid. De jonge steenmarters, die geboren worden in maart-april,  kunnen piepen en kunnen bij het spelen veel herrie maken.

Als u een steenmarter in huis heeft dan werken geurtjes en geluiden slechts tijdelijk. Na verloop van tijd komt de steenmarter weer terug. En ook als de steenmarter doodgaat, neemt een andere steenmarter snel het territorium over.

De steenmarter is nog steeds een beschermd dier en mag niet worden gedood of gevangen, zelfs niet als zij schade toebrengen. Hij kan alleen door middel van wering worden verjaagd. Meestal kunnen steenmarters heel goed worden geweerd uit uw huis. Ga daarmee echter niet op eigen houtje aan de slag, maar laat u adviseren.

Heeft U last van gestommel, lawaai of stank in huis of heeft u het vermoeden van een steenmarter? Voorkom schade en laat u adviseren door Brouwer Ongediertebestrijding Heerenveen.

Brouwer Ongediertebestrijding Heerenveen voert een inspectie uit, geeft u een advies op maat en brengt steenmarterwering aan.

Bel:  0513-682222