Muizen 2017-03-20T13:00:14+00:00

Muizen

Algemeen: Huismuizen en bosmuizen kunnen in uw woning of bedrijf veel schade aanrichten door vervuiling of knaagschade. De uitwerpselen en urine van muizen brengen de hygiëne in gevaar en kunnen zelfs ziektes veroorzaken. Afgezien van knaagschade,verspreiden muizen ook ziektekiemen. Gevolg hiervan kan zijn dat mensen voedselvergiftiging oplopen, maar ook dat men huidziekten oploopt.
Het eerste dat moet worden gedaan om de komst van muizen tegen te gaan is te zorgen dat zij uw woning of bedrijf niet binnen kunnen komen.

Voor het aanbrengen van wering en het eventueel uitvoeren van een bestrijding is een professioneel bedrijf nodig.

Uiterlijk Huismuis (Mus musculus L.):
De muis is een klein zoogdier met een kop-romplengte van 7 tot 10 centimeter. De staart is dun en even lang of iets langer dan het lichaam. Het diertje heeft een slanke bouw, spitse kop en grote oren. De rug is lichtbruin tot donkergrijs van kleur. De huismuis kan zich erg snel voortplanten.

Uiterlijk Bosmuis (Apodemus sylvaticus L.):
De bosmuis is een klein zoogdier met een kop-romplengte van 7 tot 11 centimeter. De staart is even lang of langer dan het lichaam. Ze hebben een spitse snuit, zwarte ogen en grote uitstaande oren en zijn wat forser dan de huismuis. De rug is licht geelbruin tot donkerbruin. Ze komen vaak in woningen en bedrijfspanden om hun leefomgeving te vergroten of wanneer de weersomstandigheden buiten verminderen.