Mollen 2017-03-20T13:00:16+00:00

Mollen

De mol is een insecteneter en graaft met zijn stevige voorpoten een groot gangenstelsel. Door hun werklust en graafkracht zijn ze in staat om een gazon snel te veranderen in een heuvelachtig landschap. Hij graaft per uur een gang van 12 tot 15 meter lengte .

Mollen leven solitair in een territorium met een oppervlakte van ca. 400 m2. Hij accepteert hierin geen andere mol. Met uitzondering van het voorjaar. De mol verlaat dan zijn territorium om op zoek te gaan naar een vrouwtje.

De mol heeft een blauw zwarte vacht en een spitse snuit. De oren en ogen zijn in de vacht verborgen en zij hebben 2 grote graafpoten aan de voorzijde van hun lichaam. De mol is vrijwel blind, maar kan goed horen en ruiken.

Mollen kunnen goed zwemmen en zijn daardoor vaak te vinden in waterrijke streken. De schuilplaatsen worden gegraven onder hekwerken, afrasteringen en aan de slootkant.

Om te voorkomen dat de mol bij u gaat graven, zult u het gras regelmatig moeten maaien (ook aan de slootkant), het terrein bewerken met zaai- en verticuteermachines en zorgen dat er veel geluidsoverlast is en blijft. Maar zelfs dat garandeert geen mollenvrij terrein.

Als u toch een mol in uw tuin of grasland ontdekt, dan kunt u een klem plaatsen om hem zo proberen te vangen. Mocht dit niet lukken, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.